lokakuuta 17, 2015

ALVAR & RAGNI CAWÈN - NÄYTTELY / EXHIBITION

Alvar Cavén
Taiteilijapariskuntien elämä tuntuu joskus olleen vaikeaa ainakin naisille.  Alvar (1886-1935) ja Ragni (1891-1981) Cawén elivät vilkasta taiteilijaelämää, mutta tässä liitossa vaimon mielestä avioliitossa voi olla vain yksi taiteilija ja luopui omasta urastaan. Ragni Cawén maalasi ahkerasti, opiskeli kuvataiteita ja matkusti maalaus- ja opintomatkoilla ennen avioliittoaan. Vasta kun perheen taiteilija Alvar Cawén kuoli, aloitti Ragni taas omaa taiteilijantyötään ja hän maalasikin sitten satoja taideteoksia, maisemia ja asetelmia. Varsinkin Alvar Cawénin töissä näkyy 1900-luvun alulla vallinnut aika tumma värimaailma, tummaa harmaata, synkän punaista ja sinistä. Alvarin töissä on kaunis siveltimenjälki, väri on ohutta, se on vedetty kankaalle voimakkain vedoin ja osa pohjakankaasta jätetty näkyviin. Kuvat ovat melkein kuin musiikkia. Ragni oli mallina ja muusana monissa Alvarin parhaista maalauksista.

***********
The life of the artist couples seems to have been sometimes difficult. Alvar (1886-1935) and Ragni (1891-1981) Cawén led a lively artist's life. The wife thought that there could be only one artist in the family and she abandoned her own artist's career. Ragni
Alvar Cavén
Cawén painted diligently, studied visual arts and traveled on painting and studying trips before her marriage. Ragni started her own painting career only after Alvar Cawén died, and then she painted hundreds of works, landscapes and still lifes. Especially in Alvar Cawén's you can see the beautiful brush work, the colour is thin, it has been applied on the canvas with strong brush strokes and part of the primer has been left visible. The pictures are almost like music. Ragni was a model and muse in many of Alvar´s best paintings.













Alvar Cavén




Ragni Cavén

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti