huhtikuuta 28, 2014

Kissakorttien kokoelmasta: 45 / From Cat Card Collection: 45

Jerzy Marek (s. 1925) on englantilainen todellinen naivistitaiteilija. Hän on koulutukseltaan sillanrakennukseen erikoistunut insinööri ja itseoppinut taiteilija. Hänen öljyväritöissään on usein kissoja kuten tässä Fruit and Berries (Hedelmiä ja marjoja) -nimisessä postikortissa. Marekin kissoilla on hauskat pyöreät posket ja pystykorvat. Ilme on hiukan alakuloinen ja värit ovat aika tummat. On syksy.


Olen vuosien aikana kerännyt aikamoisen määrän kissakortteja. Museoiden kaupat ovat oikeita aarreaittoja kissakorttien kerääjälle. Useat korteistani ovat taidekortteja.

********
Jerzy Marek (b. 1925) is a real English naïve artist. He has no formal art training and was a civil engineer specialized in the design of bridges. There are often cats in his paintings as in this postcard called Fruit and Berries. Marek´s cats have witty round cheeks and erect ears. The expression is a bit melancholy and the colours are dark. It is the autumn.

I have collected quite a large number of cat cards over decades. Museum shops are treasure-troves for a cat card collector. Several of my cat cads are art cards.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti